Over ons

Durv nv werd in 1990 boven de doopvont gehouden door de heer Verstraeten. De KMO specialiseerde zich meteen in aluminium schrijnwerk en dakbekleding. Twee jaar na de oprichting nam de onderneming Peter Lootens in dienst als projectingenieur. In 1993 nam deze ingenieur uit Deinze het bedrijf over.

Sindsdien bleef Durv nv verder groeien. Aanvankelijk gestart met zes werknemers, telt de firma momenteel een crew van 25 specialisten. Inmiddels zijn ook de activiteiten gevoelig uitgebreid: naast hoogwaardig aluminium schrijnwerk kan u er ook terecht voor kwalitatief staalschrijnwerk en prestigieuze gevelbekledingen, zowel voor overheidsopdrachten, de projectmarkt als particuliere realisaties. 

De steeds strenger wordende Europese regelgeving omtrent onder meer bouwfysica en akoestiek laat ook Durv nv niet onberoerd. Op vlak van luchtdichtheid, isolatie en geluidswering gelden steeds veeleisendere normen. In navolging van de Nederlandse vakvereniging VMRG werd in België daarom in 2007 de Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) opgericht. Binnen deze organisatie engageert Peter Lootens zich als bestuurder. Op deze manier kunnen zij een belangrijke voortrekkersrol blijven spelen in deze continu veranderende markt. Waardoor ze ook op lange termijn duurzame, ecologisch verantwoorde en comfortabele projecten kunnen blijven aanleveren.

 
Durv nv is actief lid van De Federatie Aluminium Constructeurs in België. De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) is een onafhankelijke en sterke organisatie van bedrijven, actief in de aluminium gevelbouw en in de productie van raam- en gevelelementen. Door het definiëren van normen en criteria wordt het kwaliteitsniveau gestandaardiseerd en stelselmatig verhoogd, waarbij de raamconstructeurs die voldoen aan de FAC-Kwaliteitseisen en Adviezen, zich als hoogstaand kwalitatief-technisch onderscheiden.


Het team

Ing. Peter Lootens: Bestuurder Durv nv, Bestuurder FAC, Projectleider aluminium en stalen schrijnwerk

Jeroen De Brauwer: Projectvoorbereider gevelbekledingen, aluminium en stalen schrijnwerk
Ing. Joachim De Smet: Projectleider dak- en gevelbekledingen
Lenny Van de Velde: Bouwkundig tekenaar
Lieven Bauters: Werfopvolger en Verantwoordelijke Dienst na-verkoop
ir. Heidi Rollé: Projectleider aluminium schrijnwerk
Sandra De Backer : Administratief bediende
Een team gemotiveerde vaklui/arbeiders

Wij gebruiken cookies om deze website te vebeteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.